25.03.2008
gyb18.internetdsl.tpnet.pl
|
Witam! Ja również planuję otwarcie sklepu odzieżowego ale w mieście wielkości 20-25 tysięcy mieszkańców. Po obliczeniu wszystkich kosztów (dzierżawa, zatrudnienie pracownika, inne opłaty) doszedłem do wniosku, iż musiałbym sprzedać towarów za 25000 złotych miesięcznie (dzienna sprzedaż na poziomie 1000 zł) Jak myślicie, czy w mieście tej wielkości, posiadając sklep w bardzo dobrej lokalizacji i atrakcyjny towar jestem w stanie osiągnąć taki poziom sprzedaży? A może ktoś prowadzi sklep w mieście podobnej wielkości i coś podpowie w tym temacie? pozdrawiam forumowiczów! |
| |
25.03.2008
drj217.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Jeżeli będzie to znana marka to bez problemu osiagniez obroty 50 tyś./miesięcznie a nawet więcej.Wszystko zależy od tego z od firmy z jaką masz zamiar współpracować i co to za miasto. Sama wielkość miasta to nie wszystko. |
| |
26.03.2008
|
naturalnie, że liczy się jeszcze jakość i atrakcyjność sprzedawanego towaru a także zasobność portfeli mieszkańców. O sprzedaży wielkości 50 tysięcy miesięcznie, to przyznam szczerze nawet nie marzyłem....byłaby to bardzo miła niespodzianka, mnie już satysfakcjonuje sprzedaż 25-30 tysięcy- przy takich obrotach ta działalność miałaby sens. A czy Ty Jarku, prowadzisz jakiś sklep? Masz jakieś własne doświadczenia w tej branży? |
| |
26.03.2008
dsk47.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Witam. Prowadzę kilka sklepów odzieżowych w różnych miastach na zasadzie franczyzy. W tej chwili zastanawiam się nad otwarciem salonu Reporterea . |
| |
26.03.2008
cgr87.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Jaras a jeśli można wiedzieć w jakiej wielkości mieście masz te sklepy i co najważniejsze za ile tysięcy złotych ci tak mniej więcej schodzi towar w jednym z twoich sklepów??Oczywiście tak mniej więcej jak to wygląda u ciebie. I jeszcze jedno pytanie: ile na początek tak średnio musiałeś zaiwestować by otworzyć jeden z tych sklepów odzieżowych??Dzięki i pozdrawiam. |
| |
06.04.2008
|
Nie oszukujmy się, nikt nic nam na tym forum ciekawego nie doradzi i nie podpowie! Zauważyliście, że forum odwiedzają głównie te osoby, które dopiero chcą coś otworzyć a nie te, które już coś prowadzą? Nawet nie ma się co dziwić, iż osoby prowadzące własną firmę skrzętnie pilnują wszelkich informacji dotyczących jej prowadzenia, gdyż po co mają informować o tym innych i ......ułatwić życie potencjalnej konkurencji. Nie pozostaje zatem nic innego jak tylko samemu podjąć ryzyko i otworzyć własny sklep, a wtedy przekonamy się czy mieliśmy tzw. nosa! pozdrawiam |
| |
07.04.2008
abga72.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Mam sklepy w małych i troche większych miastach.W mieście ok 50 tys.we franchyznie nie osiagam 50tys.ale ok 25tys.do 35tys.to oczywiscie srednio na lokalu 50m.wiec nie jest to tak dobrze prowizja 30%.Napewno wiecej zarobisz na sklepie w którym będziesz miał swój towar,ale trzeba zainwestowac i ryzyko bo jak sie nie sprzeda.pozdrawiam |
| |
09.04.2008
|
hmmm...."mmkk"...a co byś powiedział na inwestowanie w mieście w przedziale 20-25 tysięcy mieszkańców, na lokalu 50 m...w dobrym punkcie i na prowizji? Czy posiadając już sporo doświadczenia w handlu doradziłbyś otwarcie takiej działalności? Dzięki za zabranie głosu w dyskusji pozdrawiam! |
| |
03.06.2008
aiw88.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Witam !! Do Jarasa.Dziwię się ,że ktoś kto prowadzi tyle sklepów i zamierza otwierać salon Reportera nie wie co sie dzieje,nie zasiegnal info i nie zrobil jakiegos audytu firmy z ktora chce wspolpracowac , jak wygląda wspópraca z Reporterem.Ta firma to powoli bankrut.Co rok zmienia sie cala gora. Kazdy nowy prezes przychadzac ma swoja wizje ktora po roku okazuje sie tylko mrzonka.Nie ma zadnej dlugofalowej polityki wizerunku firmy.Nie ma normalnego pelnego depozytu ,dostaja je tylko "centra" i to tez są pseudo depozyty.W tej firmie zostaja juz ludzie ,którzy są zwiazani umowami dzierzawy badz ze wzgledu na otaczajaca konkurencje sa juz na ta marke skazani.Jaras sprawdz jakie sa warunki umowy ,ktora mialbys podpisac i zycze powodzenia.Ja teraz sam poszukuje nowej marki bo na pewno juz z nimi nowej umowy nie podpisze tak jak wielu ktorzy juz zrezygnowali jeszcze bo mogli.Czy ktos ma moze doswiadczenie ze wspolpracy z OXIDE,DEEP lub z jakimis dobrymi markami z jeansem ???? Pozdrawiam i czekam na jakies info o wspomnianych markach. |
| |
04.06.2008
aiw88.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Witam !! Do Jarasa.Dziwię się ,że ktoś kto prowadzi tyle sklepów i zamierza otwierać salon Reportera nie wie co sie dzieje,nie zasiegnal info i nie zrobil jakiegos audytu firmy z ktora chce wspolpracowac , jak wygląda wspópraca z Reporterem.Ta firma to powoli bankrut.Co rok zmienia sie cala gora. Kazdy nowy prezes przychadzac ma swoja wizje ktora po roku okazuje sie tylko mrzonka.Nie ma zadnej dlugofalowej polityki wizerunku firmy.Nie ma normalnego pelnego depozytu ,dostaja je tylko "centra" i to tez są pseudo depozyty.W tej firmie zostaja juz ludzie ,którzy są zwiazani umowami dzierzawy badz ze wzgledu na otaczajaca konkurencje sa juz na ta marke skazani.Jaras sprawdz jakie sa warunki umowy ,ktora mialbys podpisac i zycze powodzenia.Ja teraz sam poszukuje nowej marki bo na pewno juz z nimi nowej umowy nie podpisze tak jak wielu ktorzy juz zrezygnowali jeszcze bo mogli.Czy ktos ma moze doswiadczenie ze wspolpracy z OXIDE,DEEP lub z jakimis dobrymi markami z jeansem ???? Pozdrawiam i czekam na jakies info o wspomnianych markach. |
| |
16.06.2008
etj126.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Czy ktoś może podzielić się swoimi spostrzezeniami na temat firmy MOODO? |
| |
29.06.2008
chello089078205023.chello.pl
|
Mam takie pytanie? Tak czytam wasze wypowiedzi i pytam jeśli osiągacie nawet te Wasze 50tys obrotu i macie prowizje 30% to wychodzi 15tys brutto TAK? To pytam ilu macie pracowników, ile płacicie za lokal, ile płacicie za media, ile płacicie z tego Vatu i ile płacicie podatku??? Żyjecie za 2-3tys na czysto? Podpowiadam tylko znane marki i duże uznane centra handlowe (większe czynsze ale proporcjonalnie większe zarobki!!!) Ludzie liczcie i róbcie biznes plany bo wszyscy młodzi tracą swoje oszczędności w łatwy sposób ale powiem wam z doświadczenia kilka razy klapa a później wszystko umiemy i robimy kase! |
| |
26.08.2008
abil217.neoplus.adsl.tpnet.pl
|
Witam dawno mnie nie było.Mowa o małych miastach a w małych miastach jest trudniej osiągnąć duże obroty niestety.Posiadamy sklepy w małych misatach tzn.40-60 tys. oraz w duzym 300tys.no i niestety sa różnice w obrotach im większe miasto tym większe obroty.W sklepach na zasadach franchisowych jest dość ciężko,ale jakoś się nie dokłada,kokosów też nie ma ale coś trzeba robić nawet jak się zarobi te 2 tys. na czystko to zawsze na plus a nie minus i nie masz ryzyka towarowego za który musisz zapłacić ze sprzedażą jest róznie.pozdrawiam |
| |